jonasdahl.dk © 2008 

 

 

 

 

 

 

 

Jylland - nu med statslige arbejdspladser!

Bragt i Århus Stiftstidende og De Bergske Blade, 13. december 2006

 

Af Sidsel Homann, Folketingskandidat i Viborg (SF) og Jonas Dahl, Regionsrådsmedlem og Folketingskandidat i Århus (SF)
 

Tomme tønder buldrer mest, er vist det eneste, der beskriver den borgerlige regeringen. I 2001 lovede de borgerlige højt og helligt, at der skulle ske en udflytning af arbejdspladser fra København. Men intet er sket, udviklingen har været omvendt, flere offentlige arbejdspladser i København og færre i Jylland. Den udvikling skal vendes. I SF vil vi kæmpe for en højere grad af udflytning af arbejdspladser. Her i avisen skyder Folketingsmedlemmerne Eyvind Vesselbo (V) og Torsten Schack Pedersen (V) den 4/12 nu efter Socialdemokraterne og siger at det er deres skyld at Landbohøjskolen ikke bliver flyttet ud. Sikke noget sludder, hvem er det der sidder på magten på Christiansborg? Det er desværre en borgerlig regering. Som ikke har gjort noget som helst for at flytte arbejdspladser væk fra København, derfor klinger det også hult når to Venstrefolk nu mener at det er alle de andres skyld at der ikke sker noget.

 

De to Venstrefolk burde mane sig op og sætte handling bag deres store ord og så sørge for at Regeringen faktisk gjorde noget for at udflytte arbejdspladser til Jylland.

 

En aktiv udflytning af statslige arbejdspladser er nødvendig, hvis vi skal undgå et skævt Danmark. Et Danmark, hvor arbejdspladserne og udviklingen centrerer sig omkring København og få andre af de store byer. SF ønsker et Danmark, hvor hver egn har sine udviklingsmuligheder, og hvor også udkantsområderne er et fælles ansvar. SF arbejder for, at der skal ske en udflytning af statslige arbejdspladser – de skal ikke være forbeholdt københavnere.

 

Der er ingen tvivl om, at der er nogle institutioner, det ikke giver mening at flytte fra Hovedstaden. Det er institutioner, hvis sammenhæng med ministerierne og Folketinget er afhængig af en tæt geografisk tilknytning. Men der er også en lang række institutioner, der lige så vel – om ikke bedre – kan placeres ude i landet.

 

Det drejer sig f.eks. om Landbohøjskolen. Det er egentlig temmelig komisk, at en institution, der handler så meget om landbrug, placeres inde midt i en storby. Det grænser til det meningsløse – det er jo ikke, fordi der foregår den helt store landbrugsproduktion øst for Roskilde.

 

Udlægning af statslige arbejdspladser er ikke en umulighed. Men det bliver det desværre når regeringens største parti mener at det er alle andres skyld at en udflytning af arbejdspladser ikke kan finde sted, tag jer dog sammen og kom i gang.


 

Tilbage