jonasdahl.dk © 2008 

 

 

 

 

 

 

 

Læserbreve

  

Debat: Sundhed og transport

Bragt i Jyllands Posten Århus, 30. december 2008

 

Af Jonas Dahl, Folketingsmedlem, sundhedsordfører (SF)

Så lakker 2008 mod enden. Politisk kan jeg ikke klage over manglende arbejdsopgaver i 2008, da regeringen og Dansk Folkeparti ikke ligefrem har gjort livet lettere for borgerne i Danmark. Der er nok at tage fat på i oppositionen med den politik, der føres.

Som de fleste ved, har SF og jeg længe kæmpet for at få etableret en letbane i Århus.

Regeringen og Dansk Folkeparti har været meget tvetydige angående dette projekt, som derfor endnu ikke har fået luft under vingerne.

Jeg vil blive ved med at kæmpe for denne sag, da de trafikale problemer ikke bare forsvinder, fordi man ser den anden vej, hvilket lader til at være regeringens strategi.

Læs hele læserbrevet her



Forsvandt den grønne letbane i osen fra Fogh?

Regeringens snævre fokus på metro i København er udtryk for en københavneristisk tilgang til trafikpolitik

Bragt i Århus Stiftstidende, 11. december 2008

 

Af Jonas Dahl, MF og Trafikordfører for Østjylland (SF), Dorthe Laustsen Rådmand i Århus (SF) Mads Nikolajsen Byrådsmedlem i Norddjurs (SF) Kirstine Bille, Byrådsmedlem i Syddjurs (SF) og Sanne Rubinke, Byrådsmedlem i Odder (SF)

TRAFIK: Nu hvor regeringen er blevet grøn, er det på tide igen at slå et slag for nye tiltag til at forbedre den kollektive trafik i Danmark. I SF har vi stadig et stort ønske: etableringen af en let bane i Østjylland. Et ønske, som regeringen ikke har opfyldt med sin investeringsplan. Der er mange fordele ved at få en letbane i Østjylland. Nogle af de mest åbenlyse er, at den kollektive trafik vil blive bedre og mere behagelig, at der vil køre færre biler på vejene, og at det vil give en øget sikkerhed i trafikken for fodgængere og cyklister. For Århus vil det give en sundere by med mindre røg og støj, hvor borgerne kan komme nemmere til og fra arbejde og hurtigt og bekvemt ind til midtbyen. For Odder, Norddjurs og Syddjurs kommune vil letbanens første fase betyde en hurtigere forbindelse til Århus og hovedbanenettet, hvilket giver bedre mulighed for bosætning uden for storbyen.

Læs hele læserbrevet her


Debat: Pres på sygehuse: Regeringen svigter patienter

Bragt i Politiken, 5. december 2008

 

Af Jonas Dahl, Sundhedsordfører (SF) og Serdal Benli, Medlem Af Regionsråd Hovedstaden (SF)

I sidste uge fik mange tv-seere aftenkaffen galt i halsen, da de i DR Dokumentar så billeder af, hvordan der sløses med rengøringen på landets hospitaler.

Siden har vi fået serveret historier om manglen på sengepladser, der har betydet, at alvorligt syge patienter transporteres flere hundrede kilometer rundt på landevejene.

Problemerne i det danske sundhedsvæsen melder sig på stribe, mens sundhedsministeren sidder på sine hænder.
Læs hele læserbrevet her


Kronik: Vi hjælper gerne med et konstruktivt blik på universitetsloven

SF og de radikale hilser Socialdemokraternes vilje til at revidere universitetsloven velkommen. Et universitet baseret på forskningsfrihed er nødt til at have flere demokratiske elementer, end den nuværende lovgivning giver rum for

Bragt i Information, 5. december 2008

 

Af Jonas Dahl og Marianne Jelved

I 2003 blev der vedtaget en ny universitetslov, som vendte op og ned på ledelsesstrukturen på universiteterne. Det øverste styrende organ blev afskaffet til fordel for en bestyrelse med eksternt flertal, og ledere valgt af kolleger blev erstattet af ansatte ledere. Omvæltningen var så gennemgribende, at den tåler sammenligning med skiftet tre årtier tidligere fra det såkaldte professorvælde til en demokratisk form for kollegialt selvstyre.

Læs hele kronikken her


 

Ali Nuur kan lære en del

Bragt i Jyllands Posten Århus, 2. december 2008

 

Af Jonas Dahl, MF (SF), og Dorthe Laustsen, Rådmand (SF)

I et indlæg i JP-Århus 14. november skriver Ali Nuur (V) at han er fuldstændig forvirret.

Det er vel ikke noget nyt, og formentlig næppe noget, der interesserer andre end de, der kunne tænke sig at stemme på Ali Nuur ved næste byrådsvalg.

 

Men at Ali Nuur skulle være forvirret over, hvad SF signalerede til omverdenen, f.eks. ved det netop indgåede budgetforlig i Århus Kommune, kan undre. Og det må skyldes, at Ali Nuur ikke har fulgt godt nok med, eller ikke er blevet orienteret godt nok af sine partifæller i Århus Byråd.

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Bussen skal stadig køre

Bragt i Århus Stiftstidende, 30. november 2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Folketinget (SF), og Pia Olsen, Trafikordfører (SF)

REGIONALTRAFIK: Efter at det kom frem, at Midttrafik skal spare på 81 ud af 120 regionale ruter i 2010, har vi i SF været alvorligt bekymrede for Grenaa Gymnasiums fremtid, da en stor del af eleverne er afhængige af netop de ruter eller dele af ruter, der skal nedlægges.

Anne-Mette Winther (AMW) finder i Stiften 25. november, at SFs bekymring er helt grundløs.

AMW skriver at der nok skal findes en løsning, ja at det ligefrem bliver let at finde den. I SF betragter vi denne udmelding med delt skepsis, men som en lovning på at Venstre og Regeringen nu vil sikre den offentlige trafik på Djursland.

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Debat: PRIVATHOSPITALER: Kæmp for sundhed til alle

Bragt i Århus Stiftstidende, 29. november 2008

 

Af Jonas Dahl, Sundhedsordfører (SF), Medlem af Folketinget

I et debatindlæg 19. november skriver Ove Andersen om alle de urimeligheder, der findes i fordelingen af midler mellem de private og de offentlige sygehuse.

I SF er vi glade for, at borgerne aktivt går ind i denne diskussion. Vi har i lang tid prøvet at få fokus flyttet over på netop disse urimeligheder.

Ove Andersen nævner eksemplet med den overbetaling, privathospitalerne får for fedmeoperationer, og vi giver ham fuldstændig ret i, at der hverken er tale om fri eller fair konkurrence. Faktisk er der tale om det modsatte, da det private sundhedsvæsen klart har flere fordele end det offentlige. SF har længe prøvet at få regeringen og DF til at indse, at den urimelige forskelsbehandling ikke hører hjemme i Danmark, hvor vi altid har været stolte af vores sundhedsvæsen med lige ret for alle.

Læs hele læserbrevet her

 

 


Nøl i sagen om Kattegatbroen

Bragt i Århus Stiftstidende, 21. november 2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Trafikudvalget (SF), Jan Ravn Christensen, Byrådskandidat (SF) og Sidsel Homann, Folketingskandidat (SF)

I Stiften d. 14 er Henriette Kjær ude at kritisere SF i forbindelse med en artikel om Kattegatbroen. Men det kunne være, at hun skulle have læst de tidligere udmeldinger, vi er kommet med, inden hun begynder sin kritik.

Hun siger, at hun er glad for at SF endelig er nået til den erkendelse, at vi har brug for gode og hurtige trafikale forbindelser mellem landsdelene. Men hvad hun mener med endelig, forstår vi ikke. I SF har vi hele tiden kæmpet for gode trafikforhold i Danmark, og specielt for en Kattegatforbindelse. SF har netop kritiseret hele forløbet, der har fundet sted i den forbindelse. Så vi vil i stedet mene, at det er Henriette Kjær, der endelig tager del i debatten.

Læs hele læserbrevet her



Besparelser på kollektiv trafik rammer hårdt i Østjylland og Århus

Bragt i Jyllands Posten Århus, 21. november 2008 

 

Af Jonas Dahl, Pernille Frahm og Eigil Andersen, folketingsmedlemmer for SF

”Bussen der forsvandt” kunne være en anden overskrift på dette indlæg, for det kommer til at ske mange steder i Århus og hele Østjylland. De stigende oliepriser og kommunernes klemte økonomi tvinger nu trafikselskaberne til at svinge sparekniven. De danske regioner har meddelt regeringen, at de mangler 300-500 mio. kr., hvis de skal opretholde den eksisterende busdrift næste år. Så hvis regeringen ikke griber til lommerne, vil busselskaberne blive nødt til at nedlægge op mod hver femte busrute efter nytår. Linje 116 er blevet omlagt, flere bybus ruter er i fare for at forsvinde, og 221eren og 352eren på Djursland lukker helt ned, ja historierne er mange og handlingen fra regeringen er totalt fraværende.
Læs hele læserbrevet her



  

Er DF til sundhedsforsikringer?

Bragt i Nordjyske Stiftstidende, d. 19. november 2008

 

Af Jonas Dahl, Sundhedsordfører (SF), og Jesper Petersen, Skatteordfører (SF)

I den seneste tid har der været mange forskellige udtalelser angående de private sundhedsforsikringer. Først mener sundhedsministeren at man skal diskutere fradraget på sundhedsforsikringerne, og så mener han pludselig det modsatte.

 

I SF har vi hele tiden stået fast på, at disse fradragsberettigede sundhedsforsikringer skaber ulighed i samfundet, og undergraver vores fælles offentlige sundhedsvæsen. Vi glæder os over, at sundhedsministeren endelig, i et oplyst øjeblik, har erkendt denne ulighed. Men hvor er Dansk Folkeparti i denne debat?
Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Visioner for et samlet Danmark

Samtlige aspekter for en Kattegat-forbindelse skal undersøges i forbindelse med investeringsplanen på transportområdet.

Bragt i Jyllands Posten Århus, 17. november 2008

 

Af Jan Ravn, Formand for SF Århus, Jonas Dahl, Medlem af Folketinget for SF i Østjylland, og Sidsel Homann, Medlem af Folketinget for SF i Vestjylland.

Om kort tid offentliggør regeringen sit forslag til investeringsplan for transportområdet i Danmark. Her skal linierne for de næste mange års trafikinvesteringer lægges. Det er derfor afgørende, at der trækkes visioner ind i arbejdet ? visioner for, hvordan Danmark skal bindes sammen i fremtiden. I SF mener vi, at en fast forbindelse over Kattegat er en vision, der er værd at overveje i den sammenhæng. En sådan forbindelse vil mindske transporttiden fra hovedlandet til hovedstaden for alle, der er bosat nord for Fredericia. 

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

DF er på siksak kurs

Bragt i Århus Stiftstidende, 24. oktober 2008

 

Af Jonas Dahl, Sundhedsordfører (SF)

SYGEHUSE: Dansk Folkeparti har nu fået den idé, at de vil sørge for, at borgerne kun får 30- 35 minutter til akutsygehuset. Det er jo sympatisk nok, men hvorfor er det så lige, at DF har brugt al sin energi på at modarbejde det gennem de seneste trefire år? DF var selv med til at bære de nye store regioner igennem i Folketinget i 2004, og her var målsætningen klar: Der skulle ske » strukturrationaliseringer « på sundhedsområdet.

Læs hele læserbrevet her



Venstres hokus pokus

Bragt i Århus Stiftstidende, 6. oktober 2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Folketinget ( SF)

FINANSLOVSFORSLAG: Michael Aastrup Jensen (V) er igen ude at kritisere SF i Stiften 30.9., denne gang betegner han vores finanslovsforslag som » det rene abracadabra «.

Jeg kan kun undre mig over denne beskyldning, da vi har fremlagt finanslovsudspil, der giver flere penge til mange af de områder, der har hårdt brug for dem.

Samtidig har vi lavet en realistisk spareplan, der peger på konkrete muligheder for besparelser.

Læs hele læserbrevet her



 

Debat: Flotte ord uden indhold

Regeringen lover behandlingsgaranti, men vil ikke betale regningen.

Bragt i Jyllands Posten Århus, 28. september 2008

 

Af Jonas Dahl folketingsmedlem (SF)

Få en gratis hest, regionen betaler. Ja, sådan kunne man efterhånden forestille sig, at regeringens næste udspil ville lyde.

Regeringen er god til at give løfter, men glemmer, at regningen skal betales.

I Danmark har vi altid været stolte af vores offentlige sundhedsvæsen, fordi det giver fri adgang for alle. Vi har altid værdsat det at kunne tage til lægen eller på sygehuset, når der er behov for det, uden at skulle bekymre os om, hvorvidt pengene rakte.

Læs hele læserbrevet her



SF tager ansvar

Bragt i Århus Stiftstidende, 25. september 2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Folketinget (SF)

ØKONOMI: SF vil en anden økonomisk politik i Danmark. En politik, der på samme tid gavner velfærden og er økonomisk ansvarlig. Derfor har vi fremlagt et finanslovsudspil, der giver flere penge til bl. a. sundhed, ældre, trafik og folkeskolen, og en spareplan, der peger på en række åbenlyse muligheder for besparelser.

 

Det forhindrer dog ikke Michael Aastrup Jensen (V) i at slå automatpiloten til og anklage SF for økonomisk uansvarlighed i avisen 15.9. Han anerkender åbenbart, at vores finanslovsudspil er fuldt finansieret, men mener ikke, at vi giver noget bud på, hvordan vi vil løse knapheden på arbejdskraft.

Læs hele læserbrevet her



Debat: Regeringens syge sundhedspolitik

Bragt i Information og i Århus Stiftstidende, 15. og 21. september 2008

 

Af Jonas Dahl, Medicinalordfører (SF)

I Danmark har vi altid været stolte af vores offentlige sundhedsvæsen, fordi det giver fri adgang for alle. Vi har altid værdsat det at kunne tage til lægen eller på sygehuset, når der er behov for det, uden at skulle bekymre os om økonomien. Desværre er der nu rykket ved denne tro på sundhedsvæsenet, da det nu er muligt at tegne private sundhedsforsikringer.

Regeringen har gjort disse private sundhedsforsikringer attraktive samtidigt med, at den favoriserer privathospitalerne.
Læs hele læserbrevet her


 

 

Debat: En god studiestart
SF ønsker flere ungdomsboliger, billigere fritidsaktiviteter og billigere medielicens.

Bragt i Jyllands Posten Århus, 13. september 2008

Af Jonas Dahl, Folketingsmedlem, Universitetsordfører (SF)

Vi lever i en tid, da der er stor fokus på uddannelse og på. hvilke tiltag, der kan laves for at få flere til at gennemføre en uddannelse. I SF mener vi, at det er vigtigt at rette fokus mod de studerende og de mange faktorer, der vil hjælpe de unge til at få så god en studietid som muligt.

Vi har i vores finanslovsforslag netop taget højde for sådanne faktorer og tiltag. Altså er vores forslag ikke blot mulige at virkeliggøre, men også økonomisk realistiske. Disse tiltag er flere ungdomsboliger, billigere fritidsaktiviteter og billigere medielicens.

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Giv os en reel undersøgelse
Brug den samme model til udregning af trafik på Kattegat som på Femern Bælt.

Bragt i Århus Stiftstidende, 5. september 2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Folketinget, Medlem af Trafikudvalget (SF)

KATTEGATFORBINDELSE: Muligheden for en fast forbindelse over Kattegat fortjener en seriøs undersøgelse.

En sådan forbindelse vil måske gavne de mange pendlere mellem Jylland og Sjælland og gøre rejser i Danmark lettere for alle borgere. Men vi ved det ikke, derfor er der behov for en undersøgelse.

Efter SF rejste spørgsmålet om en Kattegatbro i Folketinget, satte Transportministeriet i foråret en konsulentvirksomhed til at lave en screening af mulighederne for at anlægge en fast forbindelse over Kattegat.

Konsulentvirksomheden anslog prisen på en sådan forbindelse til at være mindst 100 mia. kr. Flere forskere sætter dog spørgsmålstegn ved resultaterne af denne undersøgelse.

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Debat: Regeringens mistillid til forskningen

Helge Sanders forsøg på at omstille universitetet til videnssamfundet drukner i bureaukrati.

Bragt i Politiken, 1. september 2008

 

Af JonasDahl , Mf (SF)

Universitetslove synes at få stadig kortere levetid i Danmark. Den politiske interesse i den offentlige forskning har nemlig været stigende i takt med, at samfundsøkonomien er blevet mere videnstung og globaliseret. Derfor har øvelsen gået på at sikre, at universiteternes viden bidrager mest og bedst muligt til samfundet. Det giver mening, for selvfølgelig skal der stilles krav til et område, der hvert år modtager finansiering i milliardklassen fra statskassen.

Spørgsmålet er, om den nuværende forskningspolitik giver os det, regeringen påstår, nemlig »mere forskning for pengene«? Meget tyder desværre på, at vi blot får mere bureaukrati for pengene.

Læs hele læserbrevet her

 


 

Sygehuslukning er det rene vanvid

Bragt i Århus Stiftstidende, 28. august 2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Folketinget (SF)

SPAREPLAN: Det er rystende at læse om Region Midtjyllands planer om at lukke Århus Sygehus' ortopædkirurgiske afsnit. Som tidligere regionsrådsmedlem kender jeg udmærket regionens økonomiske situation, og jeg finder det ubegribeligt, at sundhedsministeren ikke kan se vanviddet i, at regionen skal spare op imod en milliard kroner.

De nedskæringer på hospitalsvæsnet, der er på tale, er så omfattende, at det ender med at være en trussel mod hele hospitalsvæsnet generelt.

Jeg har derfor bedt sundhedsministeren redegøre for baggrunden for den spareplan, som Region Midtjylland har igangsat. Der kan ikke være nogen tvivl om, at regeringens økonomiske politik ganske enkelt er ved at trække grund laget for en ordentlig hospitalssektor væk under borgerne. Når en region åbner for muligheden for lukning af en vigtig del af hospitalet i landets næststørste by og ydermere vil lukke og decimere hospitalerne i Brædstrup, Grenaa og Samsø, så råber det til himlen om, at der er noget helt galt med økonomien i regionerne. Og det er altså regeringens ansvar.

 

 

 

Kollektiv koks for transportministeren

Bragt i Århus Stiftstidende, 25.08.2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Folketinget (SF)

BUSSER: Regionerne mangler penge til den kollektive trafik, til de regionale busser. Det rammer i særdeleshed Djursland hårdt. Imens ser en ligeglad regering til.

Transportministeren har ikke bare fjernet tidligere tilskud til den kollektive trafik, men også tvunget nye dieselafgifter ned over hovedet på de regionale trafikselskaber.

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Debat: Et bud på integration fra SF

Bragt i Jyllands Posten Århus, 26. august 2008

 

Af Jonas Dahl, folketingsmedlem (SF), Århus

SF og socialdemokraterne har sammen fremlagt et bud på en reform af den danske integrationsindsats. Det er et udspil som lægger vægten på, at integrationen for at lykkes må bygge på en fælles, effektiv og langt mere engageret integrationsindsats. Ellers får vi ikke overvundet de problemer, som ikke mindst den siddende regering har forsømt at tage sig af.

Gennem tre år har SF igen og igen peget på nødvendigheden af, at oppositionen måtte finde en langt højere grad af fælles fodslag, hvis borgerne skulle tro på realismen i et alternativt regeringsprojekt.

Læs hele læserbrevet her

 

 

  

Debat: En ny sundhedspolitik

Bragt i Jyllands Posten Århus, 19. august 2008

 

Af Jonas Dahl, Folketingsmedlem (SF)

DER VAR ENGANG, da vi kunne være stolte af det offentlige danske sundhedsvæsen. En tid, da de danske sygehuse dannede et forbillede for selv de andre højtudviklede lande i verden.

Siden det højdepunkt er det - specielt under den nuværende regering - gået i den forkerte retning. Det skyldes i høj grad regeringens dræning af områdets midler. Det er på tide, at vi ser fremad og får skabt en sundhedssektor, vi igen kan være stolte af.

For der er i den grad blevet skåret i det offentlige sygehusvæsen. På flere måder. Regeringspartierne er blot mestre i at kamuflere den slags med positive begreber, der får en til at tænke på George Orwell's roman "1984".

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Tag cyklen for dine børns skyld

Hver tredje cyklist har droppet cyklen de seneste 15 år. Derfor skal det gøres hurtigere, sjovere og sikrere at bruge cyklen.

Bragt i Århus Stiftstidende, 17. august 2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Folketinget (SF)

TRAFIK: Det er sundt at cykle i skole, men det skal også være sikkert. TV2 Østjylland kunne 12. august berette om de usikre trafikforhold for skolebørnene i Hornslet.

Her gør forældre skolevejen farligere, når de af frygt for at sende børnene ud i trafikken eller efter at have sovet over sig, kører børnene i skole i bil. Jeg kan godt forstå forældrene, for de vil jo blot det bedste og sikreste for deres egne børn. Problemet er bare, at hvis vi alle handler sådan, så bliver det også farligere for alle.

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

En flad 10' er for busbilletten

En del af pengene til de mere rimelige billetpriser og letbanen kan komme fra en betalingsring for biler.

Bragt i Århus Stiftstidende, 13. juli 2008

 

Af Jonas Dahl, Folketingsmedlem (SF)

TRAFIK: Antallet af rejsende med Århus' bybusser er faldende. Det er måske ikke så mærkeligt, hvis man ser på de voldsomme prisstigninger.

I SF foreslår vi, at en bustur ikke skal koste mere end 10 kroner.

Buspriserne i Århus, København og Odense er i perioden fra 2001 til 2008 steget med 42,5 procent.

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Debat: Beskæftigelsesministerens falske jubel

300- timers reglen har alvorlige konsekvenser

Bragt i Århus Stiftstidende, 1. juli 2008

 

Af Jonas Dahl, Folketingsmedlem (SF)

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen jubler over 300 timers resultater. Pisken er svunget, og en tredjedel af de berørte er kommet job. Men kradser man lidt i tegner der sig et andet billede. Et billede eksklusion og social forarmelse for den resterende del af gruppen.

Regeringens 300 timers regel går ud på, at én af ægtefællerne mister sin kontanthjælp, hvis parret har haft mindre end 300 timers ustøttet beskæftigelse inden for to år.

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Debat: Lyt til dine egne ord, Fogh

Bragt i Århus Stiftstidende, 4. juni 2008 og Politiken, 27.05.2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Folketinget (SF)

Regeringsmagt: I sin grundlovstale i 2001 beskyldte Anders Fogh ­Rasmussen den da­værende regering for magtfuldkommenhed og misbrug af statsapparatet. Den ­disciplin, har Foghs regering siden brilleret i, og han bør derfor lytte til ­sine egne ord.

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Debat: SF ønsker den mest skånsomme løsning

Bragt i Århus Stiftstidende, 29. maj 2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Folketinget, Pia Olsen Dyhr, MF, Trafikordfører, og Jørn Rye, Byrådsmedlem i Silkeborg (alle SF)

Motorvej: SF har sammen med løsgængeren Gitte Seeberg og regeringen sikret et utraditionelt flertal for en linjeføring af motorvejen mellem Århus og Herning gennem Silkeborg By, hvilket Anne-Marie Meldgaard undrer sig over i Stiftstidende 25. maj.

Når vi i SF har valgt at pege på den såkaldte kombi-linje, er det fordi, den er den mindst ringe af de to modeller, der lå på bordet.

Alternativet til kombi-linjen var den såkaldte ­Resendallinje, hvor motorvejen skulle føres tværs igennem Gudenå­dalen, over en 25 meter høj og næsten halvanden km lang motorvejsbro. Denne løsning ville gå hårdt ud over miljøet og mere eller mindre ødelægge Gudenådalen.

Den endelige og længe ventede beslutning betyder, at Silkeborg kan ­komme videre med sin planlægning af både nye erhvervs- og boligområder.

Vi er meget opmærksomme på, at også kombi-linjen vil få store konsekvenser for naturen og borgerne i Silkeborg.

Derfor lægger SF heller ikke stemmer til hvad som helst. Skal kombi-linjen gennemføres med vores stemmer, må den udformes så skånsomt som muligt.

 

 

 

Debat: Magt til folket?

Bragt i Århus Stiftstidende, 19. maj 2008

 

Af Jonas Dahl, folketingsmedlem (SF)

EU: Lissabontraktaten giver magten tilbage til folket. Det påstår Dan Jørgensen, der er medlem af EU-parlamentet for Socialdemokraterne, i Stiften 9. maj.

Som bekendt blev Lissabontraktaten 24. april mast ned over hovedet på de sovende danskere i nattens mulm og mørke. På trods af et markant folkeligt pres for en demokratisk afstemning om traktaten valgte et flertal af de folkevalgte politikere at gå den udemokratiske vej for at få traktaten vedtaget.

Derfor klinger det noget hult, når Dan Jørgensen folder sig ud med en opremsning af Lissabontraktatens lyksaligheder. Han skriver, at traktaten styrker parlamentet og dermed den folkelige indflydelse på de europæiske beslutninger. Men giver det mening at indføre demokrati med udemokratiske metoder, når man kunne have gjort brug af demokratiske?

Den valgte fremgangsmåde kan være et udtryk for to ting.

Enten vidner fremgangsmåden om, at et flertal af landets politikere ikke mener, at den enkelte danske borger ved, hvad der er bedst for hende selv. Eller også er Lissabontraktaten ikke den gave til menneskeheden, som Dan Jørgensen forsøger at få den til at ligne. Uanset hvilken af disse muligheder, man mener, der er tale om, ser hele sagen omkring vedtagelsen af Lissabontraktaten ikke for køn ud med demokratiske briller.

 

 

  

Debat: Misforstået kamp for lighed?

Bragt i Århus Stiftstidende, 17. maj 2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Folketinget (SF), og Emilie Turunen, Formand for SFU

1. maj: Landsformændene for Venstres Ungdom og Radikal Ungdom, Thomas Banke og Andreas Steenberg, fremfører i Stiften 8. maj det synspunkt, at 1. maj, som SF, Socialdemokraterne og Enhedslisten gerne så den, er »død«.

Det skyldes, ifølge de ­forbrødrede landsformænd, at den traditionelle klassekamp for er blevet over­halet af tiden og udviklingen, fordi lønarbejdere under ét i dag er del af en yderst begunstiget middelklasse.

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Debat: Demokrati mod racisme

Bragt i Jyllands Posten Århus, 15. maj 2008

 

Af Jonas Dahl, Folketingsmedlem (SF)

EN GRUPPE racister har været meget aktive i Århus gennem længere tid.

Det er nødvendigt, at vi aktivt og demokratisk bekæmper racistiske aktiviteter og holdninger.

En række hændelser tyder på, at Århus i stigende grad har et problem med racistiske grupper.

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Debat: Så spænder vi hjelmen

Bragt i Århus Stiftstidende, 11. maj 2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Folketinget, Trafikordfører (SF)

TRAFIK: Det er på tide, at regeringspartierne spænder hjelmen og kommer med nogle entydige udmeldinger om, hvad de vil med den kollektive trafik i Østjylland.

Skal vi have et op­dateret spornet fra Odder til Grenaa? Hvornår? Og er det letbanetog, der skal tage pladsen efter de nuværende langsomme tog?

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Debat: Entydige ­udmeldinger er en mangelvare

Bragt i Århus Stiftstidende, 08. maj 2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Folketinget, Trafikordfører (SF)

Grenaabanen: Det er på tide, at regeringspartierne spænder hjelmen og kommer med nogle entydige udmeldinger om hvad de vil med den kollektive trafik i Østjylland. Skal vi have et opdateret spornet fra Odder til Grenaa? Hvornår? Og er det letbanetog, der skal tage pladsen efter de nuværende langsomme tog?

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Debat: Et lukket netværk til eksamener

Bragt i Jyllands Posten Århus, 5. maj 2008

 

Af Jonas Dahl, Universitetsordfører (SF)

DET ER MED rette, at de studerende på Århus Universitet klager over eksamener, hvor eksaminanderne skal skrive i hånden. Universitetsledelsen kunne med fordel skæve til Københavns Universitets løsning af problemet.

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Debat: Forsinkelsernes bane

Bragt i Jyllands Posten Århus, 28. april 2008

 

Af Jonas Dahl, Folketingsmedlem, Trafikordfører (SF)

DET ER altid rart at kunne glæde folk. Det er de fleste sikkert enige i.

Det bliver bare et problem, når trangen til at glæde går ud over dømmekraften, og man måske kommer til at træde lidt ved siden af.

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Debat: Racismen ud af Århus

Bragt i Århus Stiftstidende, 24. april 2008

 

Af Jonas Dahl, MF (SF)

Demokrati: Søndag eftermiddag blev Adolf Hitler hyldet af en racistisk fangruppe på Århus stadion.

Det er ikke bare usmageligt, men også en påmindelse om, at demokratiet i Danmark ikke er nogen selvfølgelighed, men noget man må kæmpe for.

Vi må ikke glemme hvad en sådan hyldest indebærer. Hvis man fejrer Hitler, fejrer man en mand, der stod i spidsen for en systematisk udryddelse af millionvis af mennesker fra bestemte ­etniske-, politiske- og sociale grupper. Støtten går med andre ord entydigt til ­brutal militarisering og ensretning.

En sådan hyldest kan jeg som SFer ikke ignorere. SF vil fremme mangfoldighed og tolerance og går derfor direkte imod grupper, der aktivt hylder udemokratiske tanker, uanset hvor ­disse måtte befinde sig i det politiske eller ­religiøse landskab. En sådan modstand er demokratiets direkte forudsætning, og det er altafgørende, at ekstremisterne bekæmpes med demokratiske midler.

Heldigvis bliver den slags udemokratiske tilkendegivelser ikke accepteret af AGFs ledelse, og jeg er overbevist om, at den vil foretage de nødvendige tiltag, for at bekæmpe tendensen.

 

 

 

Borgerligt bureaukrati og kontrolgalskab

Jyllands Posten, 8. februar 2008

Af Jonas Dahl, Forsknings- og Universitetsordfører (SF)

Den borgerlige regering er langt fremme med planer om en ny model for tildeling af forskningsmidler til universiteterne. Den skal være ”kvalitetsbaseret”, hvilket vil sige, at der tildeles midler efter ”faktiske resultater”. Så alle forskningsresultater skal kvantificeres og måles – og det gælder også for forskningsformidlingen. Regeringen har nemlig ikke den store tiltro til, at forskerne vil formidle nok, med mindre de udsættes for bureaukratisk registrering og kontrol.
Læs hele læserbrevet her


 

 

 

Her kan du finde et uddrag af læserbreve og pressemeddelelser, som jeg har haft i aviserne siden 1. januar 2006.

     2009

 
     2008

          Sundhedspolitik

         
Universitetspolitik

          Trafikpolitik

          Andet

     2007

     2006 og ældre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til toppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til toppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til toppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til toppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til toppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til toppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til toppen