jonasdahl.dk © 2008 

 

 

 

 

 

 

 

Venstres hokus pokus

Bragt i Århus Stiftstidende, 6. oktober 2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Folketinget ( SF)

FINANSLOVSFORSLAG: Michael Aastrup Jensen (V) er igen ude at kritisere SF i Stiften 30.9., denne gang betegner han vores finanslovsforslag som » det rene abracadabra «.

Jeg kan kun undre mig over denne beskyldning, da vi har fremlagt finanslovsudspil, der giver flere penge til mange af de områder, der har hårdt brug for dem.

Samtidig har vi lavet en realistisk spareplan, der peger på konkrete muligheder for besparelser.

 

Denne gang går kritikken dog hovedsageligt på vores forslag om at ansætte flere i det offentlige, da han ikke mener, at det er realistisk. Han påstår nemlig, at folk arbejder på deltid, » fordi de ikke kan/ vil arbejde mere «.

Det er en fejlagtig kritik, da han fuldstændig undervurderer de enkelte danskeres lyst til at arbejde.

En undersøgelse af Analyse Danmark viser, at flere end hver fjerde offentligt ansatte gerne vil skifte fra deltid til fuldtid, men at deres arbejdsplads ikke giver dem mulighed for det.

I SF vurderer vi, at det effektive arbejdsudbud kan øges med adskillige tusinde personer ved at give alle ret til at arbejde fuld tid. Dermed siger vi ikke, som Michael Aastrup antyder, at alle deltidsstillinger er overflødige.

Næ, de kan skam være velegnede til folk, der netop gerne vil arbejde, men af den ene eller anden grund ikke kan arbejde fuld tid endnu.

Aastrup Jensen er sur over, at SF vil fjerne regeringens skattelettelser på i alt 9,2 mia. kr., men SF vil hellere bruge pengene til at forbedre vores velfærdssamfund.

Venstre påstår stadig, at vi både kan få skattelettelser og mere velfærd, men det er nødvendigt at prioritere.

Det er derfor heller ingen tilfældighed, at man ikke finder noget svar hos Aastrup Jensen på, hvordan Venstre vil sikre mere velfærd, samtidig med at der gives skattelettelser.


 

Tilbage til Andet

 

Tilbage til 2008