jonasdahl.dk © 2010 

 

 

 

 

 

 

 

Andet


Debat: Sundhed og transport

Bragt i Jyllands Posten Århus, 30. december 2008

 

Af Jonas Dahl, Folketingsmedlem, sundhedsordfører (SF)

Så lakker 2008 mod enden. Politisk kan jeg ikke klage over manglende arbejdsopgaver i 2008, da regeringen og Dansk Folkeparti ikke ligefrem har gjort livet lettere for borgerne i Danmark. Der er nok at tage fat på i oppositionen med den politik, der føres.

Som de fleste ved, har SF og jeg længe kæmpet for at få etableret en letbane i Århus.

Regeringen og Dansk Folkeparti har været meget tvetydige angående dette projekt, som derfor endnu ikke har fået luft under vingerne.

Jeg vil blive ved med at kæmpe for denne sag, da de trafikale problemer ikke bare forsvinder, fordi man ser den anden vej, hvilket lader til at være regeringens strategi.

Læs hele læserbrevet her

 

Ali Nuur kan lære en del

Bragt i Jyllands Posten Århus, 2. december 2008

 

Af Jonas Dahl, MF (SF), og Dorthe Laustsen, Rådmand (SF)

I et indlæg i JP-Århus 14. november skriver Ali Nuur (V) at han er fuldstændig forvirret.

Det er vel ikke noget nyt, og formentlig næppe noget, der interesserer andre end de, der kunne tænke sig at stemme på Ali Nuur ved næste byrådsvalg.

 

Men at Ali Nuur skulle være forvirret over, hvad SF signalerede til omverdenen, f.eks. ved det netop indgåede budgetforlig i Århus Kommune, kan undre. Og det må skyldes, at Ali Nuur ikke har fulgt godt nok med, eller ikke er blevet orienteret godt nok af sine partifæller i Århus Byråd.

Læs hele læserbrevet her

 



Venstres hokus pokus

Bragt i Århus Stiftstidende, 6. oktober 2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Folketinget ( SF)

FINANSLOVSFORSLAG: Michael Aastrup Jensen (V) er igen ude at kritisere SF i Stiften 30.9., denne gang betegner han vores finanslovsforslag som » det rene abracadabra «.

Jeg kan kun undre mig over denne beskyldning, da vi har fremlagt finanslovsudspil, der giver flere penge til mange af de områder, der har hårdt brug for dem.

Samtidig har vi lavet en realistisk spareplan, der peger på konkrete muligheder for besparelser.

Læs hele læserbrevet her



 

SF tager ansvar

Bragt i Århus Stiftstidende, 25. september 2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Folketinget (SF)

ØKONOMI: SF vil en anden økonomisk politik i Danmark. En politik, der på samme tid gavner velfærden og er økonomisk ansvarlig. Derfor har vi fremlagt et finanslovsudspil, der giver flere penge til bl. a. sundhed, ældre, trafik og folkeskolen, og en spareplan, der peger på en række åbenlyse muligheder for besparelser.

 

Det forhindrer dog ikke Michael Aastrup Jensen (V) i at slå automatpiloten til og anklage SF for økonomisk uansvarlighed i avisen 15.9. Han anerkender åbenbart, at vores finanslovsudspil er fuldt finansieret, men mener ikke, at vi giver noget bud på, hvordan vi vil løse knapheden på arbejdskraft.

Læs hele læserbrevet her

 

 

Debat: Et bud på integration fra SF

Bragt i Jyllands Posten Århus, 26. august 2008

 

Af Jonas Dahl, folketingsmedlem (SF), Århus

SF og socialdemokraterne har sammen fremlagt et bud på en reform af den danske integrationsindsats. Det er et udspil som lægger vægten på, at integrationen for at lykkes må bygge på en fælles, effektiv og langt mere engageret integrationsindsats. Ellers får vi ikke overvundet de problemer, som ikke mindst den siddende regering har forsømt at tage sig af.

Gennem tre år har SF igen og igen peget på nødvendigheden af, at oppositionen måtte finde en langt højere grad af fælles fodslag, hvis borgerne skulle tro på realismen i et alternativt regeringsprojekt.

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Debat: Beskæftigelsesministerens falske jubel

300- timers reglen har alvorlige konsekvenser

Bragt i Århus Stiftstidende, 1. juli 2008

 

Af Jonas Dahl, Folketingsmedlem (SF)

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen jubler over 300 timers resultater. Pisken er svunget, og en tredjedel af de berørte er kommet job. Men kradser man lidt i tegner der sig et andet billede. Et billede eksklusion og social forarmelse for den resterende del af gruppen.

Regeringens 300 timers regel går ud på, at én af ægtefællerne mister sin kontanthjælp, hvis parret har haft mindre end 300 timers ustøttet beskæftigelse inden for to år.

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Debat: Lyt til dine egne ord, Fogh

Bragt i Århus Stiftstidende, 4. juni 2008 og Politiken, 27.05.2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Folketinget (SF)

Regeringsmagt: I sin grundlovstale i 2001 beskyldte Anders Fogh ­Rasmussen den da­værende regering for magtfuldkommenhed og misbrug af statsapparatet. Den ­disciplin, har Foghs regering siden brilleret i, og han bør derfor lytte til ­sine egne ord.

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Debat: Magt til folket?

Bragt i Århus Stiftstidende, 19. maj 2008

 

Af Jonas Dahl, folketingsmedlem (SF)

EU: Lissabontraktaten giver magten tilbage til folket. Det påstår Dan Jørgensen, der er medlem af EU-parlamentet for Socialdemokraterne, i Stiften 9. maj.

Som bekendt blev Lissabontraktaten 24. april mast ned over hovedet på de sovende danskere i nattens mulm og mørke. På trods af et markant folkeligt pres for en demokratisk afstemning om traktaten valgte et flertal af de folkevalgte politikere at gå den udemokratiske vej for at få traktaten vedtaget.

Derfor klinger det noget hult, når Dan Jørgensen folder sig ud med en opremsning af Lissabontraktatens lyksaligheder. Han skriver, at traktaten styrker parlamentet og dermed den folkelige indflydelse på de europæiske beslutninger. Men giver det mening at indføre demokrati med udemokratiske metoder, når man kunne have gjort brug af demokratiske?

Den valgte fremgangsmåde kan være et udtryk for to ting.

Enten vidner fremgangsmåden om, at et flertal af landets politikere ikke mener, at den enkelte danske borger ved, hvad der er bedst for hende selv. Eller også er Lissabontraktaten ikke den gave til menneskeheden, som Dan Jørgensen forsøger at få den til at ligne. Uanset hvilken af disse muligheder, man mener, der er tale om, ser hele sagen omkring vedtagelsen af Lissabontraktaten ikke for køn ud med demokratiske briller.

 

 

 

Debat: Misforstået kamp for lighed?

Bragt i Århus Stiftstidende, 17. maj 2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Folketinget (SF), og Emilie Turunen, Formand for SFU

1. maj: Landsformændene for Venstres Ungdom og Radikal Ungdom, Thomas Banke og Andreas Steenberg, fremfører i Stiften 8. maj det synspunkt, at 1. maj, som SF, Socialdemokraterne og Enhedslisten gerne så den, er »død«.

Det skyldes, ifølge de ­forbrødrede landsformænd, at den traditionelle klassekamp for er blevet over­halet af tiden og udviklingen, fordi lønarbejdere under ét i dag er del af en yderst begunstiget middelklasse.

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Debat: Demokrati mod racisme

Bragt i Jyllands Posten Århus, 15. maj 2008

 

Af Jonas Dahl, Folketingsmedlem (SF)

EN GRUPPE racister har været meget aktive i Århus gennem længere tid.

Det er nødvendigt, at vi aktivt og demokratisk bekæmper racistiske aktiviteter og holdninger.

En række hændelser tyder på, at Århus i stigende grad har et problem med racistiske grupper.

Læs hele læserbrevet her

 

 

 

Debat: Racismen ud af Århus

Bragt i Århus Stiftstidende, 24. april 2008

 

Af Jonas Dahl, MF (SF)

Demokrati: Søndag eftermiddag blev Adolf Hitler hyldet af en racistisk fangruppe på Århus stadion.

Det er ikke bare usmageligt, men også en påmindelse om, at demokratiet i Danmark ikke er nogen selvfølgelighed, men noget man må kæmpe for.

Vi må ikke glemme hvad en sådan hyldest indebærer. Hvis man fejrer Hitler, fejrer man en mand, der stod i spidsen for en systematisk udryddelse af millionvis af mennesker fra bestemte ­etniske-, politiske- og sociale grupper. Støtten går med andre ord entydigt til ­brutal militarisering og ensretning.

En sådan hyldest kan jeg som SFer ikke ignorere. SF vil fremme mangfoldighed og tolerance og går derfor direkte imod grupper, der aktivt hylder udemokratiske tanker, uanset hvor ­disse måtte befinde sig i det politiske eller ­religiøse landskab. En sådan modstand er demokratiets direkte forudsætning, og det er altafgørende, at ekstremisterne bekæmpes med demokratiske midler.

Heldigvis bliver den slags udemokratiske tilkendegivelser ikke accepteret af AGFs ledelse, og jeg er overbevist om, at den vil foretage de nødvendige tiltag, for at bekæmpe tendensen.

 

 

 

 

Her kan du finde et uddrag af læserbreve og pressemeddelelser, som jeg har haft i aviserne siden 1. januar 2006.

     2009
 
    2008

          Sundhedspolitik

          Universitetspolitik

          Trafikpolitik

          Andet

     2007

     2006 og ældre


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til toppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til toppen