jonasdahl.dk © 2008 

 

 

 

 

 

 

 

Ali Nuur kan lære en del

Bragt i Jyllands Posten Århus, 2. december 2008

 

Af Jonas Dahl, MF (SF), og Dorthe Laustsen, Rådmand (SF)

I et indlæg i JP-Århus 14. november skriver Ali Nuur (V) at han er fuldstændig forvirret.

Det er vel ikke noget nyt, og formentlig næppe noget, der interesserer andre end de, der kunne tænke sig at stemme på Ali Nuur ved næste byrådsvalg.

 

Men at Ali Nuur skulle være forvirret over, hvad SF signalerede til omverdenen, f.eks. ved det netop indgåede budgetforlig i Århus Kommune, kan undre. Og det må skyldes, at Ali Nuur ikke har fulgt godt nok med, eller ikke er blevet orienteret godt nok af sine partifæller i Århus Byråd.

 

SF var med i budgetforliget. Og det var SF fordi vi vurderede, at det kunne få negative konsekvenser – ikke mindst på Sundheds- og Omsorgsområdet – hvis SF stod udenfor. Det så vi tydeligt ved det asociale budgetforlig i 2006, hvor Sundhed og Omsorg virkelig kom til at bære en uforholdsmæssig stor del af nedskæringerne. Det ville vi ikke risikere igen. Derfor var SF med i et budgetforlig, der var tåleligt, men bestemt ikke prangende set ud fra SF’s politik.

 

Og SF vil fortsat arbejde på at få afskaffet modulpasningen i vores daginstitutioner, bare så Ali Nuur ikke tror, at SF synes, at modulpasning er en god idé.

 

Ali Nuur påstår også af SF spiller på to heste. Han mener ikke, at man kan have socialistiske holdninger og samtidig være et ansvarligt parti. Men det er nok snarere det modsatte, da vi i SF altid sætter det enkelte menneskes rettigheder meget højt.

 

Vi undrer os derfor over den påstand, Ali Nuur kommer med, hvor han skriver, at det er, fordi SF har ændret vores politik, at vi er imod tvangsægteskaber.

 

SF har altid været mod tvangsægteskaber. Og det lige meget om det gør os enige med Venstre eller ej. Vi er kun glade for, at vi er mange partier, der kan stå sammen i denne sag.

 

For SF er det afgørende, at vi får en ny human flygtninge- og indvandrerpolitik, og vi vil acceptere de forslag, der beviseligt gør en forskel - for eksempel ved at forhindre tvangsægteskaber. Her kunne Ali Nuur nok lærer en del.

 

Ali Nuur påstår også, at SF nu er enig med Venstre i indvandrerpolitikken, men at vi siger forskellige ting, alt efter hvem vi snakker med. Vi tror Ali Nuur drømmer. Vi indrømmer gerne, at vi generelt ikke er enige med Venstre i indvandrerpolitikken, og at det ikke kunne falde os ind at bruge vendingen human indvandrerpolitik i forbindelse med Venstre, som Ali Nuur selv gør det. SF opfatter ikke starthjælp som humant.

 

Dog vil vi påpege, at vi i SF siger det samme, ligegyldigt hvem vi snakker med, da vi står ved vores politik. Ja, vi er stolte af vores politik. For det er en human, menneskevenlig og solidarisk politik, såvel i Århus Byråd som i Folketinget.

 

Vi ændrer ikke vores holdninger bare for at komme i regering, og det er slet ikke nødvendigt. Hvis Ali Nuur har set den sidste tids mange meningsmålinger, kan han netop se, at en meget stor del af befolkningen er enige med SF og Socialdemokraterne; og ikke med  regeringen og dens såkaldte ’humane’ politik. Måske skyldes det, at flertallet af befolkningen forstår noget andet ved human, end Venstre.

 

 

Tilbage til Andet

 

Tilbage til 2008