jonasdahl.dk © 2008 

 

 

 

 

 

 

 

Debat: Demokrati mod racisme

Bragt i Jyllands Posten Århus, 15. maj 2008

 

Af Jonas Dahl, Folketingsmedlem (SF)

EN GRUPPE racister har været meget aktive i Århus gennem længere tid.

Det er nødvendigt, at vi aktivt og demokratisk bekæmper racistiske aktiviteter og holdninger.

En række hændelser tyder på, at Århus i stigende grad har et problem med racistiske grupper. Enhedslistens lokaler har gentagne gange været genstand for groft hærværk, forskellige hjemmesider for fodboldfans bliver infiltreret og brugt til racistisk propaganda, og fredelige fodboldtilhængere har oplevet at blive truet.

Senest blev Adolf Hitlers fødselsdag fejret ved en fodboldkamp på Århus Stadion.

Vi må ikke glemme, hvad en sådan hyldest indebærer. Hvis man fejrer Hitler, fejrer man en mand, der stod i spidsen for en systematisk udryddelse af millionvis af mennesker fra bestemte etniske, politiske og sociale grupper.

Støtten går med andre ord entydigt til brutal militarisering og ensretning.


Mangfoldighed

Som SF'er kan jeg ikke ignorere gruppernes racistiske tendens.

Socialistisk Folkeparti vil fremme mangfoldighed og tolerance og går derfor imod grupper, der aktivt hylder udemokratiske tanker, uanset hvor disse måtte befinde sig i det politiske eller religiøse landskab.

En sådan modstand er demokratiets direkte forudsætning, og det er altafgørende, at ekstremisterne bekæmpes med demokratiske midler.

Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at man i Århus anno 2008 skal præsenteres for så middelalderlige synspunkter, som racismen er udtryk for.


 

Tilbage til Andet

 

Tilbage til 2008