jonasdahl.dk © 2008 

 

 

 

 

 

 

 

Nøl i sagen om Kattegatbroen

Bragt i Århus Stiftstidende, 21. november 2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Trafikudvalget (SF), Jan Ravn Christensen, Byrådskandidat (SF) og Sidsel Homann, Folketingskandidat (SF)

I Stiften d. 14 er Henriette Kjær ude at kritisere SF i forbindelse med en artikel om Kattegatbroen. Men det kunne være, at hun skulle have læst de tidligere udmeldinger, vi er kommet med, inden hun begynder sin kritik.

Hun siger, at hun er glad for at SF endelig er nået til den erkendelse, at vi har brug for gode og hurtige trafikale forbindelser mellem landsdelene. Men hvad hun mener med endelig, forstår vi ikke. I SF har vi hele tiden kæmpet for gode trafikforhold i Danmark, og specielt for en Kattegatforbindelse. SF har netop kritiseret hele forløbet, der har fundet sted i den forbindelse. Så vi vil i stedet mene, at det er Henriette Kjær, der endelig tager del i debatten.

 

SF har altid været tilhænger af gode trafikløsninger. Vi har dog enkelte krav, vi ønsker opfyldt, da vi tager hensyn til miljøet. Vi ønsker at nedsætte Danmarks CO2-udslip, og i den forbindelse er vi fortalere for bedre jernbaneforbindelser. Derfor burde det ikke være nogen overraskelse for Henriette Kjær, at vi går ind for en Kattegat-forbindelse med en jernbanebro, der både sikrer folk hurtig transporttid, og på samme tid er med til at mindske CO2-udslippet. Nu er den miljømæssige åbenbaring kommet til statsministeren, vi kan kun håbe på at de konservative også snart bliver lidt grønnere.

 

I artiklen henviser Henriette Kjær til SF’s kritik af Regeringen, som hun ikke mener, er rigtig. Men hvis den ikke er reel, så vil vi gerne vide, hvorfor det først er efter samrådet, at Regeringen lover, at der skal laves en ny analyse og i øvrigt ikke vil svare på hvornår det bliver. Fra SF’s side har vi fra starten af sagt at vi skulle lave en ordentlig undersøgelse til at starte med. Det bad vi igen om, efter at den første analyse, regeringens pessimistiske rapport, var kommet frem. Vi forstærkede vores krav om ny uvildig undersøgelse efter at Århus Kommunes og Region Midtjyllands rapport blev offentliggjort. Og ja, vi synes stadig der er behov for en tilbundsgående undersøgelse af mulighederne for en Kattegatbro.

Regeringen er først gået ind i sagen nu, efter at de ikke længere kan bruge den første rapport som grundlag for en afvisning af Kattegat-projektet. Vi kan ikke lade være med at tænke på, hvor meget tid og hvor mange penge, man kunne have sparet ved at få lavet en uvildig rapport fra starten af. Det er netop politisk og økonomisk uansvarlighed. Så måske den økonomiske kritik ikke skal gå på SF, men vendes mod Henriette Kjær og Regeringen selv.


 

Tilbage til Trafikpolitik

 

Tilbage til 2008