jonasdahl.dk © 2008 

 

 

 

 

 

 

 

Er DF til sundhedsforsikringer?

Bragt i Nordjyske Stiftstidende, 19. november 2008

 

Af Jonas Dahl, Sundhedsordfører (SF), og Jesper Petersen, Skatteordfører (SF)

I den seneste tid har der været mange forskellige udtalelser angående de private sundhedsforsikringer. Først mener sundhedsministeren at man skal diskutere fradraget på sundhedsforsikringerne, og så mener han pludselig det modsatte.

 

I SF har vi hele tiden stået fast på, at disse fradragsberettigede sundhedsforsikringer skaber ulighed i samfundet, og undergraver vores fælles offentlige sundhedsvæsen. Vi glæder os over, at sundhedsministeren endelig, i et oplyst øjeblik, har erkendt denne ulighed. Men hvor er Dansk Folkeparti i denne debat? De udråber sig selv til garant for lighed i sundhed, men de kan ikke se problemerne, som de jo selv har været med til at indføre ved at støtte skatterabatten til arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer, som rammer socialt skævt. Og nu hvor sundhedsministeren selv vil have en debat om emnet, så er DF tavse.

 

Det er faktisk lang tid siden, at Dansk Folkeparti har udtalt sig i denne sag. Sidste år i april udtalte Kristian Thulesen Dahl til Politiken, at sundhedsforsikringerne ikke skaber nogen ulighed – stik imod de advarsler, der kommer fra forskere og undersøgelser.

 

Virkeligheden er, at alle de pensionister, der har stemt på DF, bør føle sig snydt, for de har ingen adgang til de arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer, som DF støtter. De kan ikke springe køen over, når speciallægen i en måned vælger kun at tage selvforsikrede borgere, fordi det giver flere penge i kassen.

 

SF vil ikke have et A- og B-hold i sundhedsvæsenet, men et stærkt offentligt sundhedsvæsen, hvor alle kan få god og gratis behandling. Skattebegunstigelsen af private sundhedsforsikringer koster knap 700 mio. kr. om året. De penge er brugt meget bedre på vores fælles sundhedsvæsen og sygehuse.


 

Tilbage til Sundhedspolitik

 

Tilbage til 2008