jonasdahl.dk © 2008 

 

 

 

 

 

 

 

Bussen skal stadig køre

Bragt i Århus Stiftstidende, 30. november 2008

 

Af Jonas Dahl, Medlem af Folketinget (SF), og Pia Olsen, Trafikordfører (SF)

REGIONALTRAFIK: Efter at det kom frem, at Midttrafik skal spare på 81 ud af 120 regionale ruter i 2010, har vi i SF været alvorligt bekymrede for Grenaa Gymnasiums fremtid, da en stor del af eleverne er afhængige af netop de ruter eller dele af ruter, der skal nedlægges.

Anne-Mette Winther (AMW) finder i Stiften 25. november, at SFs bekymring er helt grundløs.

AMW skriver at der nok skal findes en løsning, ja at det ligefrem bliver let at finde den. I SF betragter vi denne udmelding med delt skepsis, men som en lovning på at Venstre og Regeringen nu vil sikre den offentlige trafik på Djursland.

I SF har vi ventet syv år på at få svar på, hvad regeringen vil gøre for den kollektive trafik - og ja vi venter stadig. Ikke mindst set i lyset af, at det åbenbart er så let at finde en løsning, som AMW antyder.

Vi konstaterer blot, at der i Region Midtjylland er fundet en midlertidig løsning for 2009, men hvad sker der mon i 2010, hvis vi fortsat har en borgerlig regering? Vi foreslår, at man sætter sig ned og finder en langsigtet løsning på problemet.

Vi ved, at SF-partiforeningerne i Syd- og Norddjurs har sendt regionen et samlet forslag til en bedre bustransport. På landsplan har vi i SF foreslået at styrke de regionale trafikselskaber med 300 millioner. Netop fordi det vigtigt for SF at sikre kollektiv trafik i hele landet og i særdeleshed til de unge som tager en uddannelse.

En spørgeskemaundersøgelse viste, at eleverne, der er afhængige af de eksisterende ruter, kan have meget svært ved at komme til og fra uddannelsesinstitutionerne i Grenaa.

Hvis deres busrute blev nedlagt, ville 7,9 procent flytte fra Grenaa, 23 procent ville starte på et andet uddannelsessted i for eksempel Randers eller Århus. Og hele 18,2 procent svarer, at de vil blive nødt til at vente med at tage en uddannelse, eller helt lade være med at tage en uddannelse.

I SF foreslår vi helt konkret at styrke de regionale busselskaber med 300 millioner så de mange buslukninger kan undgås og dermed kan vi også redde de ungdomsuddannelser der kan blive presset af busnedlæggelserne.


 

Tilbage til Trafikpolitik

 

Tilbage til 2008