jonasdahl.dk © 2008 

 

 

 

 

 

 

 

Fire akutmodtagelser er for lidt

Pressemeddelelse, bragt i diverse aviser

 

Af Anna Marie Touborg, Regionsrådsmedlem SF og Jonas Dahl, Regionsrådsmedlem SF
Region Midtjylland har behov for flere. Der bliver ganske enkelt for langt til akutmodtagelsen for de borgere, der bor længst væk.

Selvfølgelig skal ambulanceberedskabet være udstyret på bedste vis både med materiel og specialuddannet mandskab. Det redder liv. Men der er livstruende tilstande, som kun kan behandles på hospitaler. Derfor kan afstanden betyde liv eller død.

Det er alt for passivt at begrunde nødvendigheden af nedskæringer med, at der mangler speciallæger og –sygeplejersker til at bemande flere end fire akutmodtagelser. I stedet må de ansvarlige parter sætte skub på uddannelseskapaciteten. Og evt. også på anden vis skaffe folk til området f. eks. med tilgang af personale fra andre lande. Behovet for tilgang er til stede uanset udviklingen i akutmodtagelsen. Ventelister og overarbejdspukler viser sit klare sprog herom. Vi savner et tilsagn fra sundhedsministeren og videnskabsministeren om, at der vil blive gjort en aktiv indsats for at få flere uddannet på alle niveauer. I modsat fald må vi tolke tilbageholdenheden som et udslag af ønsket om at centralisere sundhedsvæsenet. Det er vi i SF stærkt imod.


 

Tilbage