jonasdahl.dk © 2008 

 

 

 

 

 

 

 

Studiejob skal fastholde arbejdskraften i Østjylland
Århus Stiftstidende, 28. marts 2007

Af Anders Kühnau (S) og Jonas Dahl (SF), begge studerende og medlemmer af regionsrådet
Både private og offentlige virksomheder kan gøre mere for at give destuderende spændende studiejob og praktikstillinger. Dermed vil

regionen, kommunerne og de private virksomheder blive mere attraktiveset i de studerendes øjne, og det vil blive nemmere at holde påfremtidens attraktive arbejdskraft.

 

Region Midtjylland og Århus Kommune er to af landets største

virksomheder, som tilsammen beskæftiger over 50.000 medarbejdere.Disse virksomheder har qua deres størrelse en forpligtelse til atbidrage til at søge at fastholde arbejdskraften i regionen. Men der erogså behov for, at private virksomheder tager et større ansvar for atfastholde de nyudklækkede kandidater i Midt- og Østjylland - ikkemindst for deres egen skyld.

 

De rekrutteringsproblemer, som både den offentlige og den private

sektor står overfor, gør, at der skal tænkes nyt, og det synes derfor

oplagt, at også offentlige arbejdspladser søger kontakt med de

studerende, allerede inden de færdiggør deres studier og måske søgerjob andetsteds.

 

Jobmuligheder og ejendomsprisernes himmelflugt er blandt de størstesamtaleemner blandt unge, der er ved at færdiggøre deres studier. MensÅrhus byder på ejendomspriser, som kan matche priserne ihovedstadsområdet, halter byen langt efter København, når det gælder jobmuligheder.

 

Kampen om fremtidens arbejdskraft vil i de kommende år blive hård. Kunde byer og egne, som forstår at tiltrække unge med studiedrømme, vilvære med i kapløbet om at vinde de små generationers eftertragtedearbejdskraft. Men det er ikke nok at kunne tiltrække studerende - deprivate og offentlige arbejdspladser skal også gøre en indsats for atfastholde de unge i regionen efter endt uddannelse.

 

Ved at tilbyde de studerende studiejobs og praktikpladser får

virksomheder mulighed for at vise de studerende, at netop deres

arbejdsplads er særligt attraktiv, og det vil styrke de studerendes

tilknytning til arbejdsmarkedet i lokalområdet. For den studerende er fordelene også åbenlyse. Et studiejob kan ikkealene give et kærkomment økonomisk supplement til SU'en, men er

samtidig en indgangsvinkel til det arbejdsmarked, som ligger lige for

enden af studieforløbet.

 

I tider med lav ledighed som nu bør ingen virksomheder holde sig

tilbage med at søge kvalificeret arbejdskraft direkte fra

uddannelsesinstitutionerne, og vi vil derfor opfordre både Århus

Kommune og Region Midtjylland, men også de private virksomheder til at benytte sig af de studerendes viden og kompetencer ved at tilbyde dem studiejob og praktikantstillinger - ikke kun for de studerendes skyld,men for hele regionens og virksomhedernes fremtids skyld.


 

Tilbage