jonasdahl.dk © 2008 

 

 

 

 

 

 

 

Debat: ARBEJDSLØSHED: SF vil have vækstpakke

Nye arbejdspladser og bedre indeklima på skolerne.

Bragt i Århus Stiftstidende, 29. januar 2009

 

Af Jonas Dahl, MF (SF), Jan Ravn Christensen, byrådskandidat (SF)

Vi er nu godt inde i det nye år, og vi kan tydeligt se, at mange af de problemer, vi stod med sidste år ikke er forsvundet hen over julen, de har om noget vokset sig større.

Nu er bankpakken forhandlet færdig, og vi kan derfor vende blikket mod de andre problemer, der står i kø, blandt andet den stigende arbejdsløshed. SF fremsætter nu en række konkrete forslag til en vækstpakke, som i første omgang kan skabe 10.000 jobs inden sommerferien.

Denne vækstpakke vil sætte skub i økonomien, skabe et grønnere Danmark og sikre ordentligt indeklima på skolerne.

SF foreslår, at kommunerne får dispensation fra regeringens anlægsloft i 2009. Hvis dette bliver gennemført, vil kommunerne kunne investere i energirenovering af skolerne. Ikke nok med at dette vil skabe nye arbejdspladser, vil det også nedsætte energiforbruget på skolerne og sikre, at elever og lærere får bedre arbejdsforhold, så de igen kan koncentrere sig om de egentlige opgaver, og ikke om de forfaldne bygninger omkring dem.

SF mener, at man bør øge de offentlige investeringer, så kommunerne kan få startet de mange projekter, de har måttet henlægge.

Derfor vil SF fremrykke en række investeringer i den offentlige trafik i form af anlæg af cykelstier, busbaner og renovering af jernbanespor.

Vi vil også sikre den kollektive bustrafik i 2009 til gavn for både borgere og de buschauffører, der står til at miste deres job.

Fra byggebranchen hører man også tydelige ønsker om, at regeringen skal give kommunerne mulighed for at renovere og bygge.

I en artikel i Århus Stiftstidende d. 16. januar 2009 bliver der skrevet, at ledigheden i Region Midtjylland er mere end en fordoblet i løbet af det seneste år. Derfor mener Dansk Byggeri nu, at det nu er på tide, »at politikerne iværksætter nogle af de offentlige bygge- og anlægsarbejder, der under alle omstændigheder skal gennemføres i de kommende år. Det vil være med til at sikre, at arbejdsløsheden ikke stiger så voldsomt, som den ellers vil gøre«. For at få disse forbedringer gennemført kræver det dog, at regeringen hjælper til. Indtil regeringen gør det, må eleverne stadig sidde i deres overtøj på grund af utætte vinduer, og de lokale håndværkere må vente i arbejdsløshedskøerne på det kommunale jobcenter.


Tilbage til Andet

 

Tilbage til 2009