jonasdahl.dk © 2008 

 

 

 

 

 

 

 

Vækst i Danmark med SF

Bragt i Midtjyllands Avis, 28. januar 2009

 

Af Jonas Dahl og Sidsel Homann

SF er kommet godt fra start i det nye år, blandt andet sad vi med ved forhandlingerne til den nye bankpakke. SF vil nu bruge denne medvind til at få gjort noget ved de store problemer, der stadig findes kommunerne, blandt andet nedslidte skoler og voksende arbejdsløshed.

SF har en række konkrete forslag til en nødvendig vækstpakke, som i første omgang kan skabe 10.000 jobs inden sommerferien.

 

Vækstpakken vil både sætte skub i økonomien og skabe et grønnere Danmark.

I dag ser virkeligheden desværre anderledes ud i mange af de danske kommuner.

Folkeskoleelever bliver nødt til at sidde i deres overtøj til, fordi vinduerne er utætte og samtidig står mange af de lokale håndværkere og venter i arbejdsløshedskøen på det kommunale jobcenter.

Kommunerne kan desværre intet gøre ved dette, fordi Regeringens anlægsloft forhindrer dem i at sætte de arbejdsløse håndværkere til at energirenovere folkeskolerne.

SF foreslår, at kommunerne får dispensation fra regeringens anlægsloft i 2009. Hvis dette bliver gennemført, vil kommunerne netop kunne sætte de arbejdsløse håndværkere i gang med energirenovering af skolerne. Det vil hjælpe på arbejdsløsheden, men det vil bestemt også påvirke skolernes indeklima og dermed sørge for, at elever og lærere igen får gode arbejdsforhold til at koncentrere sig om de egentlige opgaver, og ikke om de forfaldne bygninger omkring dem.

 

Dansk Byggeri i Region Midtjylland mener også, at Regeringen bør gøre noget, for at forhindre den stigende arbejdsløshed. Blandt andet foreslår de," at politikerne iværksætter nogle af de offentlige bygge-og anlægsarbejder, der under alle omstændigheder skal gennemføres i de kommende år.

Det vil være med til at sikre, at arbejdsløsheden ikke stiger så voldsomt, som den ellers vil gøre".

SF mener, at man bør øge de offentlige investeringer, så kommunerne kan få startet op på de mange projekter, de har måttet henlægge. Derfor vil SF fremrykke en række investeringer i den offentlige trafik i form af anlæg af cykelstier, busbaner og renovering af jernbanespor.

Vi vil også sikre den kollektive bustrafik i 2009 til gavn for både borgere og de buschauffører, der står til at miste deres job.

 

SFs vækstpakke vil hjælpe med til at løse nogle af problemerne i kommunerne, den vil sikre danskerne et anstændigt velfærdssamfund med ordentlige skoler, en effektiv offentlig transport og en lavere arbejdsløshed.

Det, mener vi i SF, at danskerne har krav på.

Jonas Dahl er folketingsmedlem og Sidsel Homann folketingskandidat for SF.


Tilbage til Andet

 

Tilbage til 2009